Dit is het weblog van Ferdinand Vroom. http://www.ferdinandvroom.nl

Social Engineering?

| dinsdag, juni 07, 2005
Afgelopen zondag publiceerde De Telegraaf een artikel over een gestolen laptop van een Shell Pernis beveiligings medewerker. De laptop bevatte geheime informatie over o.a. de beveiliging van de raffinaderijen van Shell in Pernis. Informatie die we liever niet in de handen van terroristen zien...
In de rotterdamse editie van de Metro van gisteren valt te lezen dat het de grootste raffinaderij van europa is waar 416.000 vaten ruwe olie per dag worden verwerkt!
Nu maar hopen dat dit geen sterk staaltje Social Engineering is en dat het gewoon een stel laptop dieven waren die niet wisten wat er op de harddisk stond of niet bij de data kunnen. In ieder geval moet die beveiligingsmedewerker zich diep schamen, hij had die laptop nooit achter mogen laten in de kofferbak van zijn auto. Ook Shell zelf heeft hier natuurlijk een belangrijk aandeel in de beveiliging van de informatie. De data zou ge- encrypt opgeslagen moeten worden en als je b.v. een Thinkpad gebruikt kun je d.m.v. biometrische eigenschappen (vingerafdruk) de toegang beveiligen.

Geen opmerkingen: