Dit is het weblog van Ferdinand Vroom. http://www.ferdinandvroom.nl

SNUG presentatie over SOA

| woensdag, april 06, 2005
Vandaag heb ik een presentatie gegeven over Service Oriented Architectures (SOA) op het SNUG LotuSphere Chill- out event.

SNUG is de nederlandse usergroup voor IBM WebSphere en Lotus software. Voor vandaag stond er een LotuSphere Chill- out op het programma waarbij aanvankelijk 5 presentaties gegeven zouden worden. Helaas vielen er door ziekte twee presentatoren af.
Met name de presentatie van IBM vond ik een gemis, want ik had graag nog eens de visie van IBM Nederland gehoord en ze vragen gesteld over het gebruik van de nieuwe produkten en releases in nederland.

Mijn focus op de 2005 editie van de LotuSphere was gericht op: WebServices, security en integratie. Over het eerste en laatste onderwerp heb ik dus vandaag een presentatie gegeven.
Ik heb geprobeerd een definitie te geven van SOA en de voordelen van de toepassing ervan toegelicht. Vervolgens heb ik een bruggetje gemaakt naar de beta 3 release van Lotus Domino 7 die als één van de belangrijkste nieuwe features het hosten van WebServices bevat.

De presentatie kun je hier downloaden!

Een aanvulling op de LinkZzzzz:
Architectural Concepts for Service-oriented Design (Project van TU Twente)

Heb je vragen over de presentatie, het onderwerp of wil je eens van gedachte wisselen, stuur me dan een email op: info@ferdinandvroom.nl

1 opmerking:

Ferdinand Vroom zei

Gisteren heb ik de definitieve beoordelingen ontvangen.
De beoordeling van mijn presentatie van 3.4 uit 4. Daar ben ik heel tevreden mee. Toch ben ik altijd benieuwd naar de mening van anderen en ook evt. andere onderwerpen die in een presentatie behandeld zouden kunnen worden. Dus stuur me even een email of post commentaar op dit bericht!